Mitä kevätaurinko lupaa?  Se lupaa lumivuorien sulamista tämän kylmän talven jälkeen.  Se lupaa kuralammikoita, mutta samalla myös vihreää ruohoa, kukkasia, perhosia.  Se lupaa, että puut ja pensaat kasvattavat vihreät lehtensä...

Muistan, kuninka veljelläni ja minulla oli hauskaa, kun kuivattelimme lätäköitä tekemiemme pikku purojen avulla.  Eräänä keväänä oli niin suuri lätäkkö pihallamme, että soutelimme siinä äidin taikinakaukalolla, jonka äiti oli jo poistanut käytöstä.

Keltaisen krookuksen olen tehnyt yhdistämällä paperitekniikkaa ja taittelua.  Krookushan on niitä kevään ensimmäisiä kukkia, jotka avaavat nuppunsa heti, kun vain pienikin läikkä on maata näkyvissä.  Kohta, pian, on se aika, mutta odota, Marketta, vielä vähän!

Lapsuuteni kouluaikana tehtiin pieniä säilytysrasioita postikorteista.  Ensin kaksi korttia pantiin vastakkain ja ommeltiin villalagalla ympäri napinläpipistoin ja sitten ne yhdistettiin: neljä sivua ja pohja.  Sovelsin tätä tapaa krookustilkkutöihin sujauttamalla pahvin palat vuorin ja tilkkutyön väliin.  Yläreunaan ompelin napit ja nappilenkit pitämään työn koossa.