Kerran, käydessäni kangaskaupassa, silmiini osui joulutähti-kangas.  Se näytti niin kauniilta, että piti ostaa.  Ensin tein siitä joululiinan applikoimalla kukkia vaalealle kankaalle, jossa on pieniä tähtiä.  Reunustin liinan kultakankaalla.

Tämän  toisen liinan tein samasta kankaasta leikkaamalla neliöitä ja ompelemalla ne yhteen.  Pehmensin kuviota applikoimalla vähän lehtiä ja rusetteja pohjakankaalle, jossa myös on tähtiä.  Kultakankaasta reunat tässäkin.  Töiden nimet ovat "Joulutähtiliina 1" ja "Joulutähtiliina 2".

"Syklaamit -joululiina" on taas tehty neliöistä.  Raunustin työn kankaalla, jossa on punanuppuista köynöstä.

 

Työssä "Jouluruusuja" käytin kangasta, joka oli suunniteltu pyöreälle pöydälle, mutta kaupassa oli leikattu niin, että se ei enää olisi ollut mahdollista tehdä.  Tein siis kaitaliinan ja toisesta kohtaa kangasta leikkasin tuon keskikuvion jouluruusuista ja applikoin sen.  Alakuvassa yksityiskohta.

Tilkkutyön "Joulutulppaanit" olen tehnyt paperitekniikalla. 

"Kuusia joululiinassa" on myös paperitekniikkatyö.  Samoinkuin alla oleva vaalea "Pieni tähtiliina".

"Joululiina neliöistä" on nimensä mukaisesti tehty neliöistä.  Osuin kerran kauppaan, kun seillä oli juuri poistettu kangasnäytepalaset telineestä.  Sommittelin niistä tämän työn ja nyt huomaan, että tässäkin kukkivat joulutähdet kilvan ruusujen ja muiden kukkien kanssa.

 

Tähän työhön "Joluliina sydämiä" löysin mallin jostain lehdestä.  Etsin kaapeistani vanhanaikaisilta näyttäviä kankaita ja aloin applikoida sydämiä.  Kun kaikki palat oli ommeltu yhteen, yhdistin työhön vanun ja vuorin.  Lopuksi tikkasin liinan käsin ja kirjoitin siihen osan jouluevankeliumia.  ("Niin tapahtui heidän siellä ollessaan, että Marian synnyttämisen aika tuli.  Ja hän synnytti pojan, esikoisensa, ja kapaloi hänet ja pani hänet seimeen  Luuk. 2:6,7").  Alla kaksi yksityiskohtaa tikkauksista.

 

 

"Jouluomenat" on pieni liina, johon olen käyttänyt omenakangasta sekä kahta eri tähtikangasta neliöiksi.  Rusetin olen applikoinut  neljännestä kankaasta.