Näin joulua odotellessa otamme esille jouluaiheiset tilkkutyöt ja muut joulukoristeet, jotta voisimme niiden avulla tuoda joulutunnelmaa koteihimme.

Eräänä syksynä valmistin seimihahmoja joulua varten.  Olin mukana kurssilla, josta sain innostuksen asiaan.  Yhden päivän kurrsilla valmistui vain yksi hahmo, mutta tekniikka tuli tutuksi ja sain kaavatkin kurssilta.  Kotona sitten muuntelin Marian, Jeesus-lapsen ja yhden Itämään tietäjän kaavaa.  Enkelin tein aivan kokonaan erilaisen kuin ohjeissa oli. 

Kolmiulotteiset hahmot valmistin niin, että leikkasin kakkulaatikon pahvista kaavojen mukaan paloja, jotka sitten päällystin kankailla ompelemalla lankoja nurjalle puolelle pitämään kankaat paikallaan.  Sitten yhdistin palat "isoäidin kukkatarhan" tapaan.  Jokaisen hahmon täytin  vanulla ja pienellä riisipussilla, joka antoi sopivasti painoa pitääkseen hahmon pystyssä.

 Kuvassa vasemmalta kaksi Itämään tietäjää, Elisabet, Suojelusenkeli, Maria, Joosef ja kolmas Itämaan tietäjä.  Edessä Jeesus-lapsi seimessä.

 Tässä Pyhä Perhe.  Marian yritin tehdä nuoren ja onnellisen näköiseksi.  Mariahan oli ehkä vain 14 vuotias tullessaan raskaaksi.  Ja varmasti hän oli myös onnellinen, koska Jumala oli valinnut hänet synnyttämään Maailman Vapahtajan. 

 Suojelusenkeli on tässä kyynel poskella.  Ajattelin, että enkeli varmasti tiesi Jeesus-lapsen syntyessä, että Jeesus tulisi ristinpuulla antamaan henkensä sovittaessaan koko maailman synnit.

 Tietäjät tässä velä kuvassa.  Tummaihoinen on se, jota vähän muutin erilaiseksi, kuin kaavassa oli.